Også Norge har såkalte stjernefort.

Også Norge har såkalte stjernefort.

Halloween-spesial.

Siden det er halloween, er det kanskje på tide med en grøsser, hvilket denne er i mine øyne. Det skal handle om Charles Lindbergh, og kidnappingen av hans sønn. Det er bare noen år siden jeg så en dokumentar om akkurat denne saken, og i den filmen ble sønnen dessverre aldri funnet. Det var en grusom sak, og noe av det verste jeg vet om er når barn blir lidende. Det er ikke akkurat noen happy ending her heller, for babyen ble faktisk funnet nå, selv om han altså var død. Hva husker du? Jeg legger ved diverse utdrag fra nettsider, noen av dem har til og med svar i kommentarfeltet.

Så hva husker du?

https://www.kk.no/livet/denne-nordmannen-var-en-av-de-mistenkte-i-den-myteomspunnede-lindbergh-saken/68222558

Hvordan kan noen påstå å være den forsvunne babyen så lenge han faktisk ble funnet død?

I see white people

Okey, hvor mange av dere er det som husker - ikka bare filmen Scary Movie - men også at den velkjente frasen I See White People - ble brukt som en parodi på filmen The Sixth Sense, der det som vi alle vet ble sagt I See Dead People? Vel, i denne realiteten sies det nøyaktig det samme som i filmen, og hva er egentlig poenget med det? En parodi skal jo ikke gjenta det som sies i filmen den parodierer, eller hva? 

Fullstendig galskap selvsagt, og både du og jeg vet at det var I See White People!

See White People is a Mandela Effect example that took place in the 2000 horror comedy, Scary Movie. This is a Mandela Effect that is said to have caused upset as it has destroyed the humour of the scene. The scene made many people laugh as Shorty stated "I see white people" after getting high, however many were shocked to go back and watch the movie to see that Shorty only said "I see dead people".

"Many people remember in the scene where Shorty is getting high him stating "I see white people" however, approximately three-five years after revisiting the movie, many stated that the line was clearly changed to "I see dead people". Many people believed that the line only appeared in trailer however no trailer using the phrase has ever been found. People believe that the scene wouldn't make sense without the 'white people' line."

Moses med horn.

Siden det er fredag, så tenkte jeg å grøsse dere litt. Jeg syntes i hvert fall at det å se Moses med horn var ganske creepy, for hvem har vel gjort det noen gang? Vår gamle venn fra ørkenen som ledet folket ut av Egypt har vi alle hørt om, og ikke minst lært om på skolen. Jeg kan ærlig talt aldri huske at noen av lærerne informerte meg om at han faktisk hadde grodd horn mens han var oppe på berget og hentet steintavlene med de ti bud.

Mange skylder på oversetterne her (ja, fra originalene?) og at det likegodt kunne stått «stråler av lys». Joda, men hvorfor har så mange fra antikken levert skulpturer der Moses faktisk har horn da? Det finnes ikke så mange med glorie eller lysstråler så vidt jeg vet. Det er dessuten svært lite sannsynlig at en mann som har klatret opp på et fjell returnerer med smil og solstråler rundt seg. Han burde vært rød i fjeset og særdeles sliten, ikke sant? Uansett, mitt poeng er at vi aldri lærte om verken stråler eller horn på skolen, så dette er helt klart en endring. Jeg får en ro ro-følelse av dette, og ikke en gang en overbevisende sådan.

«Alle som har vært i Peterskirken i Roma, vet at Moses har horn stikkende ut fra hodet.»

Stjernefort

Finnes det noen virkelig skumle minneforsvinninger? Jeg tok for meg Moses med horn forrige fredag, og den satte i hvert fall en støkk i meg.

Jeg må også innrømme at dette med statuer, monumenter og palasser som dukker opp overalt er en kime til forvirring, eller grøss om du vil. For ikke å snakke om stjernefort. Jeg får rød strek når jeg skriver ordet i word, bare det er jo mystisk. Ikke hørt om stjernefort sier du? Vel, det hadde ikke jeg heller inntil ganske nylig, men det har jo formelig eksplodert. Hele verden er full av dem!

For å starte med noe litt pussig, og dette er bare helt merkelig, for jeg så for en tid tilbake på en tv-serie som heter What On Earth, og der var det funnet et fort som hadde form som en stjerne. De såkalte ekspertene hadde aldri hørt om noe lignende, og her snakker vi om de ypperste vitenskapsmenn- og damer denne serien kan frembringe. Fraser som (ja, du gjettet det) what on earth! kom med jevne mellomrom. Jeg ble helt satt ut, for det hadde jo bare vært for disse «ekspertene» å ta en tur på YouTube, der disse stedene blir ganske så grundig eksponert.  Forklart også, men ingen vet med sikkerhet hva dette er egentlig, men i hvert fall vist for alle og enhver.

Så hvis jeg skal dømme ut ifra det jeg så, så vet ikke vitenskapen noe som helst om disse fortene. Wikipedia har noen syltynne forklaringer om en europeisk bakgrunn, men det blir altfor lettvint. Disse stjernefortene finnes over hele verden, og ingen vet helt hvorfor. Det er så mange av dem at du har ingen anelse, og som sagt, de finnes overalt. Jeg legger ved både artikler og bilder, så du selv kan se. Er dette en Mandela-effekt? Jeg har aldri hørt om dem før, så mitt svar er ja. Til og med frihetsgudinnen står på en, så det er noe rart her. Og da har jeg ikke en gang nevnt Den Indiske Mur, eller verdens største Buddhist-tempel, som ingen visste om. Men det er for en annen episode.

Her er en artikkel som belyser meningen med dem, og selv om den er svært så alternativ, så synes jeg den er god, for ingen vet med sikkerhet hva disse betyr.

Kart over steder med stjernefort.

Kart over steder med stjernefort.

Fly My Pretties!

Fly My Pretties, Fly!

Jeg fikk plutselig øye på en video av et band ved navn Fly My Pretties her om dagen, og da merket jeg jo selvsagt at det var noe rart. Ja, det kan være slitsomt å ha denne effekten over seg hele døgnet, men slik har det blitt, og jeg synes fremdeles at det er rart at ikke flere har det samme. Nok om det, jeg sendte dem en mail angående navnevalget, men fikk vel ikke rare svaret. Det eneste de sa var at de ikke var frimurere, selv om det var langt unna det jeg spurte om. Hvorfor jeg spurte?

Vel, det er så mange som husker at heksa i The Wizard Of Oz sier til sine undersåtter når hun står ved vinduet og ser dem fly av sted: Fly My Pretties, Fly! I denne realiteten sier hun bare Fly, Fly, og det er jo ikke helt riktig, ikke sant? Det virker som om denne sekvensen er fullstendig slettet fra historien, og ingen tenker over det. Bare jeg og noen til. Her er noen sider, og først ut er altså bandet jeg snakket om:

Det er faktisk vanskelig å finne andre bevis på dette fenomenet, så jeg henviser heller til en glimrende side om akkurat dette, og andre ting også.

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden