Preikestolen? Hva i all verden er det? Jeg har aldri hørt at det stedsnavnet har blitt uttalt og skrevet på den måten. Jeg er vant til Prekestolen, men når jeg nylig fikk rød strek under navnet ved et Google-søk ble jeg veldig i tvil. Er det ikke også snodig at det dukker opp en feilmelding ved et slikt søk? Jeg kunne jo søkt på en vanlig prekestol, og det er vel ikke forbudt så vidt jeg vet?

Dette var en meget bisarr affære. Hvis begge stavemåter er tillatt burde det jo ikke være feil å søke på den ene av dem? Det ser altså ut som om det er den varianten som inneholder en i som er den korrekte. Pussig nok. Eller ikke pussig, men sjokkerende nok, siden jeg aldri har hørt den før.

Det har ikke det engelske bandet Magenta heller, som i 2008 skrev en låt om stedet. Gjett hva den het? Prekestolen. Videoen er som en ren hyllest til stedet, og jeg tror man ville kunne klart å stave et såpass enkelt navn korrekt.

 Ca. 300 000 treff på Prekestolen er lite, i og med at jeg trodde de fleste kalte stedet akkurat det. Preikestolen får nesten to millioner, bare for å ha nevnt det. Er det bare jeg og noen andre som lever i en annen tidslinje?

Det finnes mange eksempler i aviser og annen media på at det jeg husker er korrekt, og her er et par:

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden