31. aug, 2019

Introduksjon

Det er på tide å ta et oppgjør med det vi kaller overnaturlige fenomener, rett og slett fordi de kanskje ikke er så overnaturlige som man tror. Nei, jeg snakker ikke om spøkelser og gjenferd, jeg snakker om noe som har gått deg hus forbi rett og slett. Noe du ikke kan se hvis du ikke er nøye, og tenker deg om. Noe som er reelt, men hvis du ikke tenker deg om er det borte. Som et iskaldt gufs fra et vindu du visste var lukket. Som knirkingen i en dør du visste var lukket. En dør du var ett hundre prosent sikker på var lukket. Likevel er den nå åpen, og står på en måte og smiler til deg. Irriterer deg. Gnager på deg og din visshet om at den faktisk var lukket for en stund siden, og det er noe du vet.

Det var lenge slik at denne effekten bare gjaldt USA, i og med at det var deres filmer, merkevarer og logoer som var påvirket. Jeg har gjort en del undersøkelser rundt dette, og faktum er at det har skjedd mye i Norge også, noe jeg skal bevise fremover. Men før jeg gjør det, er jeg nesten nødt til å vise noen av de mest kjente, og samtidig mest overbevisende. Kjedelig for dere som kjenner til alt dette sikkert, men hvis vi skal få noen forståelse rundt dette må vi ha med alle.

Så her er de mest kjente effektene i kortform, og for mange vil disse virke ganske så fascinerende vil jeg tro. 

1. Visste du at C3-PO fra Star Wars har et bein av sølv?

2. Ed McMahon var den mest kjente utdeleren av premier i USA via Publisher's Clearing House. Alle amerikanere ventet på at han skulle banke på døren deres. I dag viser det seg at han aldri gjorde det, og han jobbet heller ikke for nevnte selskap. Det er som å si at Erik Bye aldri hadde lørdagsunderholdning på NRK!

3. Denne er min egen, og jeg fant for et halvt år siden ut at serien Making Of A Murderer aldri hadde eksistert. Making A Murderer derimot ...jeg kommer tilbake med bevis på dette senere.

4. "We're Gonna Need A Bigger Boat" er en kjent frase fra Haisommer, eller Jaws som den het på engelsk. På denne tidslinjen ble den faktisk aldri sagt. Nå er det "You're Gonna Need A Bigger Boat" som gjelder, noe som egentlig ikke gir så mye mening, eller hva? Kapteinen på båten bryr seg ikke, det er alle rundt ham som gjør det, ikke sant?

5. De fleste av oss har hørt setningen om The Lion Shall Lie Down With The Lamb, enten vi er troende eller ikke. Vel, den har aldri eksistert, men The Wolf shall lie down with The Lamb derimot ...Det er bare å sjekke.

6. Mirror Mirror On The Wall ...vel, det ble aldri sagt det heller, sukk. Magic Mirror derimot. Så hvorfor finnes det så mange som resiterer Mirror Mirror hver eneste dag?

7. Visste du at Ford-logoen har fått en krøll, og at Volvo-logoen har fått et mannssymbol, altså en pil som peker til høyre?

8. Hva om jeg fortalte deg at den kjente setningen fra The Matrix som begynner med What If I Told You aldri sies i filmen? Dette til tross for utallige memer og millioner av mennesker som faktisk husker akkurat det? Her husker vi altså et utsagn som aldri har eksistert. Det går jo ikke an? Egentlig ikke, men her er det likevel.

9. Jeg husker veldig godt at skuespilleren Sally Field hadde en s på slutten av navet sitt. Fields. Men den gang ei. Det er kun Field. Rart, ikke sant?

10. Husker du at Coca-Cola-logoen hadde en bindestrek i seg, slik som jeg har skrevet det her? Det er jo sånn det skrives, og veldig mange husker en litt bølgete bindestrek. Det riktige er likevel at det kun er en slags rar firkant, et slags punktum, som ingen helt vet hva betyr. 

Kommentarer

Bjørn

02.09.2019 19:09

Enten del, eller så opplever vi forskjellige tidslinjer, kanskje hver dag faktisk. Takk for respons,

Nash

02.09.2019 18:59

Veldig spennende tema. Kanskje det styrker «troen» på at vi faktisk er et hologram, altså et univers som på sett vis er programmert og dermed utsatt for re-programmeringer?

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden