4. okt, 2019

Storbritania/Storbritannia

Storbritannia/Storbritania

Med 120 000 treff på navnet Storbritania, tror jeg vi står overfor en av de større Mandela-effektene. Ja, jeg vet selvsagt at mange skriver navnet feil, men det har til min store overraskelse vært veldig mange som har skrevet landets navn med to nn-er de siste årene. Hvorfor er jeg overrasket? Vel, fordi jeg har alltid trodd det var bare en n, for det er jo slik det uttales også. Great Britain på engelsk, hvorfor to nn-er på norsk? Det virker dessuten fremmed, og jeg nekter å tro at så mange aviser, firmaer og så videre skriver ting feil. Det finnes en ting som heter korrekturlesing de fleste steder, og jeg har vært en selv.

Finansavisen ser ut til å leve i en annen tidslinje enn oss, for det florerer med artikler om Storbritania der.

Som jeg har vært inne på flere ganger, er også dette et typisk eksempel på hvordan Mandela-effekten skjer. Du har «feil» ord i overskriften, men «riktig» ord i resten av artikkelen. Som om noen forandret tidslinjen i overskriften, men glemte artikkelen.

Det finnes så mange av disse «feilskrivingene» at jeg blir helt matt. Pussig nok er de fleste av dem fra ti år gamle og utover, men de finnes i dagens artikler også. Jeg legger ved et knippe av dem, men som vanlig, det finnes mange, mange flere.

Illustrasjonsbildet inneholder et flagg fra Storbritania som aldri har eksistert forresten.

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden