Forsker ved CERN viser Mandela-plakat.

Forsker ved CERN viser Mandela-plakat.

Vi må ta et par eksempler fra USA også, siden det nå en gang var der det hele startet. Eller var det det? Mange vil si at det var i Sveits det hele begynte, i og med at det er der CERN holder til. Så hva er CERN? Vel, her snakker vi om stedet som fant den såkalte gudepartikkelen; et sted som eksperimenterer med kvantefysikk, og som også har skremt mange. Blant annet Stephen Hawking, som ved flere tilfeller påpekte at The Great Hadron Collider faktisk kunne åpne opp et sort hull, og dermed sluke hele universet. Når en så velrenommert forsker sier slike ting, så lytter man. Var det ikke Dagbladet som førte en nedtelling til det sekundet da disse atomene skulle kollidere, for da det skjedde var det faktisk slutten på vår eksistens. Vel, vi overlevde. Eller gjorde vi det? Enkelte hevder at verden faktisk gikk under den dagen, og at vi nå lever i en annen dimensjon som følge av akkurat det. Og at det er derfor vi har denne Mandela-effekten, og at de vi kaller residuale bevis, altså gjenskinn fra vår gamle tid, er et bevis på akkurat det. Hva vet jeg, men noe rart er det. CERN er forresten behørig beskrevet i filmen Engler Og Demoner, der hovedrollen gestaltes av Tom Hanks. Det finnes mange Mandela-Effekter med Hanks involvert, og også Sally Field(s) er nevnt flere steder. Jeg har nevnt Sally et annet sted, og her begynner det å bli interessant. Tom Hanks ble nemlig invitert til åpningen av CERN, og Sally Fields bror er en av forskerne ved instituttet. Tilfeldig?

Så det er mye snodig rundt denne institusjonen, og det var også et tilfelle der det ble avholdt en nærmest satanisk messe i området deres. Ungdommer visstnok, som seg hør og bør, men hvordan klarte disse bøllene å komme seg inn i et så strengt bevoktet område? Og hvis det var forskerne selv, hva var poenget? Det står for øvrig en statue av guden Shiva utenfor stedet, mest kjent som Shiva The Destroyer. Joda, det passer fint det.

Og når en av forskerne sitter med en plakat der det står MANDELA på i en av videoene deres, vel, så begynner man selvsagt å lure. CERN har mange videoer, der de spretter rundt og er så morsomme at. En merkelig gjeng. Hva tenker du om alt dette?

Seks personer.

Seks personer.

Kennedydrapet og Mandela-effekten.

En av de merkeligste effektene fra USA er dette med Kennedy-drapet. Jeg regner med at du kjenner historien og har sett videoer og filmer om den utallige ganger. Du har sikkert også sett konspirasjonsvideoer på YouTube, der mange teorier selvsagt luftes. Sjåføren gjorde det, livvakten gjorde det, flere skyttere og så videre. Så hva har dette med Mandela-effekten å gjøre? Vel, for å si det rett ut, så husker de fleste at det var fire personer i bilen den dagen i 1963. En sjåfør og en livvakt i forsetet, Kennedy og hans kone Jacqueline i baksetet. Så langt, så vel. Men når man ser den samme videoen i dag, så er det noe som skurrer. Flere ting faktisk, men først og fremst det faktum at det er SEKS personer der nå. Ja vel, okey, så hvem er disse to ekstra personene? Det viser seg at i den tidslinjen vi lever i nå var også guvernøren i Dallas, John Connally og hans kone i bilen den fatale dagen. Connally ble sågar også såret, visstnok av den samme kulen som drepte presidenten. Litt av en kule, eller hva?

«Den 22. november 1963 ble Connally alvorlig såret i et attentat mot presidenten da han ble truffet av den samme kulen som drepte president John F. Kennedy i Dallas. Ifølge Warrenkommisjonen gikk kulen inn i ryggen hans og ut brystet, og skadet armen, før den til slutt stoppet opp i låret hans.»

Uansett, jeg tok med denne bare som en kuriositet, så la oss vende tilbake til det vi egentlig snakker om. Seks personer altså, hva tenker du om det? Var det ikke slik at en av teoriene var at sjåføren eller livvakten hadde gjort det? Akkurat det er helt umulig nå, siden dette er en bil med skuddsikre skillevegger mellom seteradene, så den årsaken eksisterer altså ikke lengre. Hvorfor var da så mange overbevist om denne teorien? Fordi det bare var fire personer i den tidslinjen?

Det er også verdt å merke seg at når CIA skulle gjøre en rekonstruksjon av henrettelsen, så brukte de en fireseters limousin. Ja, du leste riktig. Kennedy-museet har også en replika av bilen, og ja, gjett hvor mange seter den har. Fire. Den meste kjente filmen av drapet, også kalt Zapruder-filmen, har forresten alltid vært i farger, og den har også alltid hatt lyd. Den er ubehagelig grafisk, og folk jeg har vist den til reagerer naturlig nok med avsky, fordi de husker den som stumfilm i svarthvitt. Ikke som high res fargefilm. Den er nå i sannhet en bisarr opplevelse, men den har alltid vært sånn må vite.

En annen ting er det faktum at det nå finnes mange filmopptak av drapet, fra diverse forskjellige vinkler. Før var det kun denne ene, nå er det en flora av dem. Alltid vært slik.

Som følge av denne «nye» fargefilmen, så har teorien om at det faktisk var Jacqueline som drepte sin mann dukket opp. Det ser unektelig slik ut også, uten at jeg skal ta stilling til akkurat det. Poenget er at det aldri var et tema i den gamle tidslinjen, fordi man ikke hadde disse «gory» detaljene som denne tidslinjen faktisk har. Teknologien er bedre her, men det kommer vi tilbake til i en annen artikkel.

Korrekt bilde av Uncle Sam.

Korrekt bilde av Uncle Sam.

Ukorrekt bilde av Uncle Sam.

Ukorrekt bilde av Uncle Sam.

Frihetsgudinnen, Uncle Sam og Black Tom.

De to første i overskriften er vel USAs mest kjente symboler, så det finnes vel ikke så mye mystikk rundt dem? Og hva er egentlig Black Tom? Vel, det viser seg at frihetsgudinnen og Black Tom har svært så mye til felles, selv om svært få vet hvorfor. La oss starte med den velkjente damen først, og hvor hun egentlig befinner seg. Tippet du Ellis Island, som så mange andre? Ikke så rart det, for i en annen tidslinje var det faktisk der hun befant seg. I disse dager er det imidlertid et helt annet sted, nemlig Liberty Island som er hennes hjemsted, og det høres jo bare rett og rimelig ut, ikke sant? Problemet er bare at det er mange som husker at hun stod på Ellis Island, og det er minst like mange som aldri en gang har hørt om denne Liberty Island. Faktum er at det faktisk finnes bilder av henne på Ellis Island, bortsett fra at der er hun borte, så bildene gir svært liten mening. Det er og blir en gåte.

Et annet mysterium er det faktum at det finnes mange personer som husker å ha besøkt den fakkelen hun holder i høyre hånd. Ikke så rat det vel, den er jo en turistattraksjon så det holder? Nja, jo, men det er bare en ørliten ting man må huske på, og det er at tilgang til fakkelen har vært umulig siden 1916. Yes sir, ingen har kunnet besøke den delen av statuen siden første del av nittenhundretallet. Hvorfor? Fordi det var da Black Tom kom på banen vel, den største eksplosjonen på amerikansk grunn, den kjenner du sikkert til? Fortvil ikke, det er nemlig svært få som gjør det. Jeg har lagt ved en link til den aktuelle saken her:

Og vi som trodde at Pearl Harbour var det første angrepet på amerikansk grunn da gitt? Den gang ei. Har du hørt om dette? Svært få amerikanere har hørt om det, så det er kanskje ikke så rart at du ikke har det.

Tilbake til frihetsgudinnen. Jo, denne eksplosjonen var så kraftig (at ingen har hørt om den) at den ødela henne, så den har ikke vært tilgjengelig siden 1916. Likevel husker mange at de besøkte fakkelen flere ganger.

Forskjellige tidslinjer, nok en gang?

«Fakkelen Frihetsgudinnen holder i hånden var åpen for besøkende til 1916, da «the Black Tom Explosion» ødela deler av henne. I 1986 ble fakkelen fjernet og erstattet med en ny og skinnende – selve flammen er dekket med 24 karats gullblad, mens forgjengeren kan beundres i statuens lobby.»

Så til Uncle Sam, den mest kjente mannen i USA. Du kjenner ham, og jeg har lagt ved et bilde av hvordan han egentlig ser ut, og et som viser hvordan han ikke ser ut. Den ekte onkel Sam har hvit hatt, blå stripe med en stjerne i. Greit? Hvorfor er det da så mange bilder av ham med røde og hvite striper over den blå linjen? Det er faktisk så mange av dem at det nesten er latterlig. Likevel er det feil. Det er den blå linjen med en stjerne som er den korrekte. Tidslinjer. Forskjellige. Ja.

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden