24. sep, 2019

En akustisk minneforsvinning.

Det har blitt en stund siden sist, men det har vært noen tunge dager, uten at jeg skal utdype det altfor mye. Man må bare prøve å se fremover, og heller la fortiden hvile, med de minnene man har. I vårt tilfelle er det jo slik at minnene forsvinner eller endrer seg, og da er vi jo ved denne sidens kjerne. Minneforsvinninger. Jeg er stolt av det ordet, og tar herved patent på det, for å si det litt spøkefullt. Jeg tror det er et nytt ord, og jeg får ikke rød strek under det en gang. Vi får la det være et tegn på at noe positivt er i emning.

Så har det skjedd noe mystisk og mirakuløst siden sist? Egentlig ikke, og tro ikke at jeg går rundt og leter etter disse minneforsvinningene heller. De har det med å komme til meg, og hvis de ikke har noe å si, så er det ikke noe jeg får gjort stort med. Nå hørtes jeg ut som en klarsynt som venter på at åndene skal ta kontakt, men det er jo ikke slik dette er. Jeg er langt fra noen religiøs person, så jeg maner ikke fram ånder som skal tale til meg, langt derifra. Jeg bare registrer det jeg ser, gjør noen notater, sjekker litt (eller mye) rundt det, og ser hvor det fører meg.

Men jeg skrev dette kom jeg forresten på noe som skjedde da vi startet opp det musikkmagasinet jeg skriver i. Vi leverte alt håndskrevet til han som var utpekt som redaktør den gangen, fordi han var den eneste som hadde PC, og som kunne få skribleriene våre til å bli et blad. Jeg husker at jeg alltid skrevet ordet akustisk med to k-er, altså akkustisk, og jeg tok derfor et søk på hvorfor jeg hadde tviholdt på det så lenge. Svaret forbauset meg. 48000 treff, give or take a few viste at jeg kanskje ikke hadde vært helt på jordet likevel. Det var faktisk sjokkerende mange. Som i mange av disse Mandela-effektene, (eller minneforsvinningene på norsk), så er det ordet som er feil skrevet i heading og overskrift, mens det gjerne er korrekt i selve artikkelen. Så også her. Jeg legger ved et par artikler for å vise hvordan det stort sett er. Jeg vet at mannen i gata ofte ikke er så veldig nøye med grammatikken, men når aviser og musikkforretninger, konsertarrangører og lignende andre skriver det på «gamlemåten», ja da blir jeg straks mer interessert.

Var det ikke slik i en annen tidslinje at vi skrev akkustisk i stedet for akustisk? Jeg husker det slik som jeg har forklart, kanskje gjør du det samme?

Noen av disse eksemplene er svært så gjennomførte, og jeg tror faktisk ikke at det handler om feilskriving, men at det faktisk var slik på et eller annet tidspunkt i historien. Mange av disse artiklene er dessuten rundt ti år gamle, så det var kanskje da dette skiftet skjedde?

"Akkustisk Tilbehør til musikkinstrumenter

Her finner du en oversikt over populære produkter i kategorien Akkustisk tilbehør.

Akkustisk og nedtonet Fenrik Lane og Knutsen & Ludvigsen i Grieghallen.

Erik Moll - vokal, akkustisk gitar, munnspill
Rune Walle - akkustiske og elektriske gitarer, mandolin, banjo, piano, vokal og harmonier
Trygve Thue - akkustiske og elektriske gitarer, harmonier
Yngve Moe - bass
Frank Jakobsen - trommer, perkusjon"

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden