Sascha/Sacha og Mattheau/Matthau

Jeg tenkte jeg skulle ta for meg et par navneendringer i dag, og da gjelder det to kjente personer. Den ene er spesielt kjent, idet han har vært ute og erklært krig mot Facebook i den siste tiden. Vi snakker selvsagt om Sacha Baron Cohen. Ja, mannen bak Borat, Bruno, Diktatoren og mye annet. Hans navn er altså Sacha, hvilket i mine øyne virker snodig, for det uttales jo Sasha, eller hva? Personlig mente jeg han skrev navnet som Sascha, så her er mulighetene mange. Her er noen av eksemplene på sistnevnte, og det finnes mange flere:

https://www.p4.no/sascha-baron-cohen-sjokkerer-pa-bafta/artikkel/548867/

https://www.israelhayom.com/2019/11/22/sascha-baron-cohen-dresses-down-mark-zuckerberg-in-scathing-speech/

En annen legende, dog atskillig eldre og ikke lenger blant oss, nemlig Walter Matthau. Legendarisk skuespiller, og i tospann med Jack Lemmon gjorde han flere uforglemmelige komedier. Jeg lurte alltid på hvordan man uttalte navnet hans, men i denne tidslinjen er det egentlig ikke så mye å lure på. Du skjønner, jeg er ganske så sikker på at det ble stavet Mattheau. Her er noen av bevisene på akkurat det:

Selv om det er den ellevte september i dag, så lar jeg den fare enn så lenge, selv om det finnes nok av merkverdigheter der også selvsagt. Som for eksempel å se det nyhetsinnslaget der leger og pleiersker forteller at ingen ble drept da et fly krasjet inn i bygningen. I dagens tidslinje var det over hundre som omkom, bare så det er sagt. Det er bare å ta en titt på YouTube. Jeg tenkte i stedet å ta for meg et par navneendringer angående to relativt store personligheter, som også er helt forskjellige. Det skal handle om Tonya Harding og Wernher Von Braun. Hun kunstløper, han nazist og rakettforsker. Jeg tipper du kan se hva som har skjedd her, og begge disse er særdeles merkelige. For å ta isdronningen først, så husker jeg ganske bestemt at hun het Tanya. Med a. Når du ser filmen så uttaler de navnet hennes med a også, bare for å vri det skikkelig inn. Bevisene er sterke for denne endringen, og jeg gjorde en postering om dette på Facebook for et år siden. Jeg tror jeg var den første, men flere andre har kommet til samme konklusjon i senere tid.

Her er noen av bevisene: https://www.amazon.com/HARDING-SKATING-GLOSSY-SPORTS-ACTION/dp/B005FCGRQ4

Så til vår gamle venn Wernher Von Braun, som han nå heter. Denne endringen har eksistert en stund, og er kjent for mange innen dette miljøet. Den er en av de store, og er nok et eksempel på galskapen som oppdateringer av tidslinjen eller hva man nå skal kalle det betyr. Det finnes så mange eksempler på at navnet hans en gang var Werner at det grenser til det absurde. Noe som er typisk for Mandela-effekten er at overskriftene gjerne forandres, mens resten av artikkelen har det navnet som passer den aktuelle tidslinjen. Det er som om det som forårsaker disse endringene ikke helt klarer å gjennomføre jobben den eller de begynte på. Sånn som her: https://www.quora.com/Was-Werner-Von-Braun-a-true-Nazi-or-did-he-just-go-along-in-order-to-further-his-rocket-science-experiments

Denne er også kostelig, og er det en h i teksten på bildet?

https://airandspace.si.edu/collection-objects/dr-werner-von-braun

Så det var den korte versjonen av endringene rundt disse to, kanskje du har sett flere?

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden