New movie, wrong hat.

New movie, wrong hat.

Doc Holiday og Huckleberry.

Doc Holiday/Holliday

Vi kjenner vel alle westernhelten Doc Holliday, udødeliggjort gjennom sagn og legender, og ikke minst i filmen «Tombstone», der det er Val Kilmer som portretter legenden. Vel, mange av oss husker navnet hans som Holiday, altså uten den ekstra l-en som på mystisk vis har dukket opp. Et annet mysterium er den berømte frasen «I will be your Huckleberry», som nå kun er «I’m your Huckleberry». Uendelig mange kopper og t-skjorter må altså nå bukke og beklage den feilen de har gjort. Erre mulig?

Jeg har samlet noen få eksempler, men du kan med enkelhet finne et utall flere.

Facebook-side med feil navn?

Imdb tar også feil, jøss!

Tast inn «I will be your Huckleberry» på Google og se alle spørsmålene, forslagene og annet som refererer til et utsag som aldri har eksistert!

Til og med en burger er oppkalt etter noe som aldri har eksistert.

Fawlty Towers (Scotland?)

I have watched Fawlty Towers a million times, but I have never heard Sybil saying that she and the psychiatrist couple were talking about Scotland. Very strange. Any other Fawlty Towers fans out there remembering this?

Se dette klippet fra 10:50.

Doolittle/Dolittle

De fleste av oss vet at det heter Dr. Doolittle, ikke sant? Det kommer en ny film med Robert Downey jr straks, men den heter altså Dolittle. Rart, ikke sant? Og hvorfor kommer det opp en rød strek under sistnevnte (som er det korrekte), mens Doolittle er helt godkjent. Ja, dette er en av de mest definitive effektene jeg har vært borti, og er rett og slett det som kan kalles bevis. La meg også vise deg noen eksempler:

https://platekompaniet.no/campaign-landing-page/gratis-frakt-pa-ukens-kinopremierer/?SNSubscribed=true&utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=2003_kinopremierer%20(1)&utm_content=&spMailingID=16841989&spUserID=MTEzMjcyODgxMjc4S0&spJobID=1801054945&spReportId=MTgwMTA1NDk0NQS2

https://www.dagsavisen.no/kultur/film/en-snakkende-kalkun-filmanmeldelse-doolittle-1.1647838?paywall=true

Og som vanlig, det finnes mange flere.

Judge Judy

Noen av dere som har sett på Judge Judy? Serien om den kvinnelige dommeren har gått på TV siden 1996, og har i Norge vært vist på TVNorge i en årrekke. Det de fleste husker er at hun alltid har brukt en klubbe, slik dommere gjør når de avslutter en sak, men den gang ei. Judge Judy har aldri brukt en klubbe. Så hvorfor husker millioner av mennesker at hun faktisk brukte en? You tell me.

Baasmo Christiansen/Christensen

Et par snodige norske effekter til å gruble over i helgen: Først, Baasmo Christiansen, selv om alle husker ham som Christensen:

«At mange feilaktig har kalt ham Christensen opp gjennom åra, har nok heller ikke hjulpet saken. Så heretter blir det bare Baasmo.» (Dagbladet)

https://www.dagbladet.no/kultur/derfor-byttet-han-navn/71760720

En typisk effekt, der det er feil navn i overskriften, og riktig navn lenger ned:

Samme her:

Og her:

Marisa/Marissa/Tomei/Tormei

Jeg fikk plutselig se en artikkel om skuespilleren Marisa Tomei her om dagen, og for mer virket navnet hennes helt annerledes enn det jeg har vært vant til. Hun er kjent fra filmer som My Cousin Vinny, Spider-Man og for gjesterollen som seg selv i Seinfeld. Jeg hører helt klart at George sier Marissa med to s-er, og enkelte ganger også Tormei. Så det er en del å velge mellom her, enten Marisa Tomei som er det korrekte nå, eller Marissa Tormei/Marisa Tormei, som noen av oss erindrer. Her er noen artikler for begge de alternative tidslinjene.

Se på film nr. 5:

http://englishlanguageglobal.com/english-movies/

Fra Facebook:

https://www.facebook.com/permalink.php?id=1374263502809045&story_fbid=2105236473045074

Anmeldelse av filmen The Mandela Effect.

Så har man endelig fått sett denne filmen da, som Mandela Effekt-samfunnet har ventet så lenge og inderlig på. Spenningen har vært til å ta og føle på overalt, fra YouTube til diverse sosiale medier, og jeg må jo innrømme at jeg har vært en av dem. Hvordan vil filmen portrettere oss som er påvirket av dette, og som faktisk tar det seriøst? Vil vi fremstå som bablende idioter, eller vil regissør David Guy Levy fremstille dette som det virkelige fenomenet det er? Han har tross alt (påstår han) vært en del av dette i flere år, og har sågar også vært ute og proklamert sin fascinasjon for det hele. Så hva sitter vi igjen med?

For det første er vi er nødt til å ta dette som det det er, en såkalt uavhengig film. Begrepet indie kommer frem altså, for dette er langt ifra noen kostbar Hollywood-produksjon. Flere av sekvensene er filmet hjemme hos regissøren, så det er tydelig at man ikke hadde altfor mange dollar å bruke. For meg personlig betyr ikke det så mye, for jeg har sett veldig gode indie-filmer, og jeg har sett elendige storproduksjoner. Det er tross alt historien som er det viktigste. Og den er god her, om enn med noen småfeil og irritasjonsmomenter her og der.

Uten å røpe for mye, så synes jeg vel at filmen tar for seg litt for lite av det den egentlig skulle i henhold til tittelen, nemlig selve Mandela-Effekten. Joda, de finnes, og enkelte sekvenser er sjokkerende bra, spesielt med tanke på dette med parallelle virkeligheter. Klassikere som Berenstain Bears og Curious George får også kjørt seg. Bare så det er sagt.

Likevel virker det som om regissøren har hatt hovedfokus på simuleringsteorien, altså at vi faktisk lever i et dataprogram. Det er interessant nok, og når storheter som Neil deGrasse Tyson til og med har gått ut og sagt at han på lang vei er enig i teorien, vel, så er det mange som lytter. Fans av denne teorien har virkelig noe å se frem til. Vi som har andre meninger kan kanskje føle oss litt snytt, men verden er ikke rettferdig. Det beviser denne filmen grundig.

Så for å konkludere; The Mandela Effect har blitt en interessant film, og det er all grunn til å gi David Guy Levy ære for å tørre å ta opp dette kontroversielle emnet. Vi trenger flere modige regissører, så kanskje dette er starten på noe større. Selvsagt skal du se filmen, for den kommer høyt opp på min liste over årets beste, det må være helt klart.

Tingeling Walt Disney intro

Kanskje husker du å ha sett mange av
Disney-filmene opp gjennom årene.
Da husker du sannsynligvis Disney-
introen der Tingeling kommer flygende
inn på den blå skjermen med det hvite
Disney slottet. Hun banker med trylle-
staven på det det hvite Disney-slottets.
Deretter drysser tryllestøvet fra trylle-
staven ned og skaper Walt Disney-navnet
i hvite bokstaver?

Akkurat som ånden i lampen-filmen
Shazaam med Sinbad,
(må ikke forveksles med Kazaam med
Shaquille O'Neal i hovedrollen). Tingeling Disney-introen der hun banker med ryllestaven på toppen av det hvite
slottet har aldri eksistert i denne virkeligheten.
Mvh
Nammis.

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden