Banan-Mathisen igjen!

Når til og med BAMA beskriver seg selv som Banan-Mathiesen:

Vi er Norges største grossist av frukt og grønt. Mer enn 30 prosent av det vi leverer kommer fra norske produsenter, resten er fra leverandører i 85 land på alle kontinenter. Det er over 130 år siden selskapet startet med import av bananer – BAMA-navnet kommer fra Banan-Mathiesen. (Korrekt navn er Banan-Matthiessen)

https://www.dn.no/staticprojects/annonsorinnhold/gront-punkt/det-viktigste-er-aa-bruke-plast-riktig/

Muflin/Maflin

Ja, jeg stor fan av snooker. Jeg har sett på i minst 15 år, og min sønn har etter hvert blitt en habil spiller. Jeg har spesielt fulgt godt med på vår egen Kurt Maflin, (Muflin) og jeg husker at jeg lurte på hvordan navnet hans egentlig skulle uttales. Vel, i dagens tidslinje er jo ikke det noe å tenke på, men da han het Muflin var det annerledes. Til og med kommentatorene på Eurosport sliter med uttalen, og det er oftere u enn a faktisk. Dette er altså en veldig klar forandring for meg, en av de største faktisk.

Her er noen eksempler:

Den første er fra Twitter, jeg har skjult navnet.

Hei Lars vi liker ikke at du lyver på tv. Du sa at vi skulle få se Kurt Muflin spille noe vi ikke fikk. Hilsen T. M.

Ratched/Ratchet

Det er sikkert mange av dere som har sett serien «Ratched» på Netflix de siste ukene, siden den har fått gode kritikker og virker å være en god sådan. Basert på den halvgale sykepleiersken fra Gjøkeredet som den er, og jeg har selv sett et par episoder.

Men som du sikkert har tenkt, så er det noe som skurrer ved navnet Ratched. Så vidt jeg vet het hun faktisk Ratchet, og tro meg, jeg er ikke alene om å mene akkurat det. Bildet ved siden av viser til og med et band som har kalt seg akkurat det, altså Nurse Ratchet, og hvorfor i all verden skulle de gjøre det når hun alltid har hett Nurse Ratched?

Nei, det er ikke noen oppdatering av navnet for denne serien; hun het Ratched i Gjøkeredet også! Så hva har skjedd? Jeg har sjekket litt rundt for deg …

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden