Umbrako/Unbrako?

Jeg kom over en svært så merkelig sak her om dagen, og det var det vi alle (?) kaller en umbrakonøkkel. Du vet de småtassene vi får med hvis vi handler noe som må bygges på Ikea. Det er ikke et ord jeg bruker veldig ofte, men som du skal se etter hvert, så kaller de aller, aller fleste det umbrako. Til og med de som jobber på Ikea!

Det korrekte navnet er imidlertid unbrakonøkkel med N, og hvem i all verden visste det? Svært få, om i det hele tatt noen. Men slik er det altså, og slik har det alltid vært. Mandelaeffekten opererer på de merkeligste måtene.

Under kan du se noen eksempler, og det er så mange av dem at det nesten er latterlig!

«Umbrako! Og jobber på IKEA, haha….. Visste ikke at det var feil!»

..og IKEA har skrevet umbrako i alle år. Vranglære. Det heter: unbrako. #språkpolitiet

Danmarks Oljeeventyr.

Jeg visste ikke at Danmark var en del av oljeeventyret en gang, men det er meg 

Danmarks ukjente oljeeventyr trues av synkende havbunn - Tu.no

Cohen/Coen-brødrene?

For meg het alltid disse filmmakerne Cohen, men nå ser det ut til at det alltid har vært Coen. Ok, jeg tar det til meg.

'The Ballad of Buster Scruggs' shows Cohen Brothers are still a little wild about the Old West - Atlanta Business Chronicle (bizjournals.com)

Ronnie O'Sullivans griser?

Dette er en snodig sak. I et intervju i forrige uke kunne verdens beste og mest berømte snookerspiller fortelle at han hadde jobbet på en grisefarm i seks uker. Joda, mannen er ikke akkurat ukjent for å finne på sprell, men dette er noe jeg aldri har hørt om før. Og før du sier at - vel, han har vel aldri fortalt det til noen da - så må jeg arrestere deg. I avisartikkel under - som er fra 2013 - kan du lese alt om det. Likevel har ingen kommentatorer nevnt dette med et eneste ord i alle de sendingene jeg har sett på Eurosport (og det er mange, tro meg), så jeg ble lettere sjokkert da jeg hørte om det. 

https://www.dailymail.co.uk/sport/othersports/article-2259491/Ronnie-OSullivan-working-farm.html

VG-flagg!

Fiction is the new facts! Spesielt når man tegner et flagg som ikke eksisterer, i Norges største avis!

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden