Er det bare jeg som husker at det het Tygg EN Toy, og ikke bare Tygg Toy?

Er det bare jeg som husker at det het Tygg EN Toy, og ikke bare Tygg Toy?

Woody Allen og Mia Farrow.

"Mia Farrow and Woody Allen never married and never lived together.

Mia and her kids lived on Central Park West. Woody lived in his apartment on Fifth Ave. In fact, Woody never once stayed over night at Mia’s apartment in 12 years."

Mandela-Effekten handler om at man opplever at den virkeligheten man trodde man kjente faktisk er en annen. Av og til er det detaljer man legger merke til, mens det andre ganger er relativt innlysende og nærmest sjokkerende. Selvsagt er det personlige det viktigste, men når man får støtte fra andre som ser det på samme måten som en selv, vel, da er det en helt annen sak.

Jeg ble sittende og se den første episoden av HBO-serien om Woody Allen, mest fordi jeg er glad i filmene hans. Dette med hans angivelige overgrep mot barn er noe jeg kunne klart meg uten, for det er fremdeles det verste som finnes. Nok om det, jeg reagerte over en spesiell ting i nevnte episode, og det var dette med Woody og Mia Farrows samliv. Eller mangel på sådan. I et eldre intervju spør journalisten Woody om hvordan det er å bo sammen med Mia og alle hennes barn. Hun hadde allerede da adoptert flere, og selvsagt ville situasjonen vært ganske annerledes for einstøingen Allen. Jeg innbiller meg at en dreven journalist ville visst en god del om livet deres, først og fremst via research forut for et intervju. Dessuten var begge superkjendiser på dette tidspunktet, og således nærmest allemannseie hva privatlivet deres angikk. Så journalisten spør selvsagt om hvordan det går med dette nye livet hans, slik som enhver utspørrer naturlig nok hadde gjort. Det er da Woody svarer følgende: Vi bor ikke sammen, vi har hver vår leilighet, og vi er heller ikke gift! Aha! Det burde vel denne intervjueren ha visst på forhånd? Det var sikkert ikke noen hemmelighet akkurat? Det minner meg litt om da Ed McMahon (den største effekten noensinne) ble spurt om Publisher’s Clearing House, men kjapt svarte at han da vitterlig jobbet i American Publishers. Stikk i strid med intervjuers viten, samt resten av det amerikanske folk. Det finnes videoer der han leverer sjekker til folk på døra, men likevel har han aldri gjort det!

Tilbake til Woody og hans sjokkerende utsag. Jeg sjekket litt rundt, fant en fyr som hadde lest biografien hans, men likevel ikke visste at de to ikke var gift eller bodde sammen. I en ME-gruppe på Facebook presenterte jeg dette, og alle de som svarte, amerikanere alle sammen, var enige med meg. Det var ikke slik de husket det, og flere var mer enn forundret over dette.

Overlappende tidslinjer? You tell me …

Mysteriet Elisa Lam og Mandela-Effekten.

Elisa Lam

I disse dager har det kommet en ny dokumentar om Elisa Lam, kvinnen som forsvant på mystisk vis på Cecil Hotel i 2013. Jeg regner med at du kjenner denne historien, for den har vært overalt de siste årene. For å ta en oppsummering, så var Elisa på tur rundt omkring i USA – hun var canadisk – og endte altså opp på det beryktede hotellet Cecil. Her forsvant alle spor, men man fant etter hvert et snodig opptak av henne i heisen, der hun oppfører seg meget merkelig. Hun ble etter hvert funnet i hotellets vanntank, og det var her mysteriet ble virkelig rart. Hun måtte ha forsert en dør med alarm, hun måtte ha åpnet en tung luke på nevnte tank, og hun måtte også ha lukket den selv. Mens hun trådde vannet i tanken. Ingen skjønte hvordan hun kunne ha klart noe slik, og det gjør man ikke fremdeles.

Helt til denne Netflix-serien plutselig dukket opp. Her fortelles det at luka på tanken var åpen, og at vaktmesteren bare trengte å titte ned før han så henne flytende der nede.

Her er det noe som skurrer. I den tidslinjen jeg levde i var luka stengt innenfra, og mysteriet var selvsagt hvordan hun kunne ha klart å lukke den selv.

Nå er mysteriet løst. Hun var bipolar, hadde ikke tatt medisinene sine, derav den merkelige oppførselen, og hun hadde klatret opp en stige i stedet for å ta døren med alarmen, og deretter bare stupt ned i vannet. Enkelt og greit. Men sik var det ikke før!

Nå er historien at en politimann bare hadde «tatt feil», og dermed servert en annen historie enn det som var korrekt. Dette finner man altså ut nå, åtte år senere.

Her er det noe seriøst galt, noe annerledes, og et grelt bevis på at vi drifter inn og ut av tidslinjer både titt og ofte.

Det er også mange andre ting som ikke stemmer i denne saken, men jeg har som vanlig konsentrert meg om de tingene som har med ME å gjøre.

«Whether the hatch to the water tank where Lam’s body was found was open or closed is a major point of contention. An LAPD spokesperson at the time said on camera that he believed the police found the hatch closed, but in this documentary the maintenance man insists that the lid was open when he found her. It makes quite a big difference – it would have been very difficult – impossible perhaps – for Elisa Lam to have shut the hatch after getting in herself so it would mean someone else was involved in her death.»

«Investigators told the public that the tank hatch was closed and that there was a considerable amount of decomposition, with her clothes found at the bottom of the tank.»

Litt rart, Frihetsgudinnen ligger jo på Liberty Island!

Litt rart, Frihetsgudinnen ligger jo på Liberty Island!

Nok et eksempel på at ja, vi brukte faktisk apostrof før i tiden.

Nok et eksempel på at ja, vi brukte faktisk apostrof før i tiden.

Gjesteartikkel fra C.B.

Solen har alltid vært hvit

Hvilken farge har solen? At den er gul er noe de aller fleste av oss vil svare på det spørsmålet. Skal vi tegne solen, vil vi selvsagt bruke en sterk og klar gulfarge for å illustrere hvordan solen ser ut. Men er den egentlig det og har dette endret seg?

Du kan jo prøve å se ut vinduet og ta en titt. Det vil nok vise seg å være vanskeligere enn du tror, for solen har av en eller annen grunn blitt mye sterkere og lysere enn vi husker. Faktisk er den så sterk at du ikke greier å se på den over flere sekunder i strekk, noe du sikkert pleide å gjøre i barndommen (som er en egen mandela-effekt i seg selv).

Lyset er nå så lyst og solen så mange farger(?) at den offisielt er hvit!

Jeg har lett fram en gammel artikkel fra 2007 der vår kjente astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard forteller oss at solen er gul, også sett fra verdensrommet:

Her forteller han en leser følgende på spørsmål om hvordan farge solen har der den er: "Den korrekte fargen er gulaktig. "

Lite visste han at i 2021 er dette helt ukorrekt. Det offisielle er nå at solen er hvit og ser helt hvit ut fra verdensrommet. Den kan kun oppfattes gul enkelte ganger når forholdene i atmosfæren ligger til rette for det, da ved enkelte soloppganger og solnedganger.

Her kan du se et bilde av solen sett fra ISS (unnskyld alle flat-earthere, må bruke bilde for å understreke påstanden min):

Knall hvit, og det vil den også være hvis du tar en titt på den uten solbriller midt på dagen.

Her er et bilde av vår nåværende hvite sol. Dette bilde og det over er hentet fra en artikkel på nettsiden til Standford Solar Senter. I denne artikkelen forklarer de hvorfor vi feilaktig tenker at den er gul og hvordan mange endrer fargen på bilde av solen for å få den fine, gule fargen vi inbiller oss at den har:

Solen er altså ikke en brennende, gulorasje ball der oppe som lyser sitt varme lys ned på oss. Den er alle regnbuens farger som vi da ser som hvit. Gul sol er som de sier i artikkelen kulturelt betinget siden den alltid har vært hvit og at den gule/orasje solen vi er vant til å se på bilder kun er en fargeeffekt som de har lagt på i etterkant for å tilfredstille vårt indre bilde av en gul sol.

Enda en artikkel her. Som dere ser finnes det faktisk flere artikler der ute om temaet siden så mange av oss ikke vet hvilken farge den er. Dette skulle man tro var basis-kunnskap vi lærte oss i barnehage-alder, men neida. Av en eller annen grunn har dette gått mange av oss et hus forbi. Derfor er det kanskje ikke så veldig rart at hvit-sol-fenomenet har begynt å bli et velkjent tema innenfor ME-endringer. Hvis man søker litt rundt på nettet vil man finne flere tråder om temaet, blant annet på Reddit. Her vil man ofte se at mandela-effekten blir blandet inn i det da det kan virke som den eneste forklaringen på hvordan vi kan være forvirret over den egentlige fargen på vår alles kjære sol, det sterkeste og mest kjente himmellegemet vi har sammen med månen.

Over er en av mange tråder der hvit sol blir diskutert som en av de merkeligste mandela-effekt endringene da dette er et objekt vi ser hver dag.

Jeg sier meg enig med alle de der ute som savner den gamle, gule solen og det å kunne ta en kjapp titt på den i ny og ne. Nå er den så hvit og sterk at jeg ikke kan se i retning solen engang uten å bli fullstendig blendet og stå i fare for å miste synet.

Godt nyttår alle sammen, kanskje vi plutselig får tilbake vår gule sol dette året? Som vi vet er mandela-effektene i stadig endring og endringer som har skjedd kan raskt skifte tilbake igjen. Vær årvåken og følg med på forandringer som oppstår, mange av de er små og kan til og med skje i ditt vanlige liv nesten helt uten at du merker det.

The Stand

Her er et par ting som ikke er helt som de skal, i jungelen av slike ting i disse tider.

Jeg har begynt å se på den nye serien «The Stand» på HBO, som selvsagt er en nyinnspilling av en tidligere serie, som igjen er basert på en roman av Stephen King. Ja, den handler om et verdensomspennende virus som tar knekken på de fleste, og selv om bare det sikkert kan få mange til å skjelve i disse dager, så er det ikke der mysteriet ligger. På ingen måte, jeg har bare lagt merke til et par ting som ikke stemmer med det som faktisk er realiteten i dag. Altså her og nå.

For det første sies det tidlig i episode 2 den berømte (?) frasen fra The Lucy Show «You got some splainin’ to do». Så hva er rart med det, alle kjenner jo til den? Joda, men problemet er at den har aldri bitt sagt i denne virkeligheten, selv om mange og mange flere husker den. Det er bare å ta en sjekk på YouTube, så vil du fort finne ut at millioner husker den setningen. Litt som at alle husker at Timmy falt i brønnen i en Lassie-episode, men den har heller aldri eksistert. Ekstra irriterende og spesielt blir det selvsagt når mannen som spilte Timmy har kalt biografien sin for akkurat «Timmy’s in the well», og når han ble spurt om hvorfor, var det eneste han kunne svare at nei, det husket han ikke! Hmm …

En annen merkverdighet forekommer i episode tre, der man bruker frasen «I’ll blow your house down», viden kjent fra Ulven og de tre små grisene. Klart du kjenner den! Vel, hvis du googler akkurat den frasen vil du finne den, men hvis du går inn på hver enkelt artikkel, så vil du raskt finne at den aldri har eksistert. Ulven sier «I’ll blow your house IN» nå, hvilket jo er en smule snålt. For det første, hvorfor kommer utgaven med Down i det hele tatt opp, når den aldri har eksistert? Og hvorfor husker alle, inkludert serieskaperne bak denne splitter nye serien, noe som aldri har eksistert? Deri ligger mysteriet.

Så den som fornekter Mandela-Effekten i denne tid, til og med i 2021, har virkelig noe å slite med.

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden